Právě jste se rozhodli mít miminko…

Právě jste se rozhodli mít miminko…
15. 5. 2023

Velký životní krok, který přinese radost, lásku a nové zkušenosti.

S tímto milým rozhodnutím přichází ale také spousta zodpovědnosti a nutnost začít myslet na mnoho věcí okolo. V tomto článku se společně podíváme na několik klíčových aspektů, na které je třeba začít myslet, jakmile se rozhodnete být rodičem. Štěstí přeje připraveným, jak se říká, a s příchodem nového člověka na svět se pojí dost krásných nových momentů, ale i neopomenutelných povinností a je určitě smysluplné mít o nich povědomí. A jaké mezi ně patří se dozvíte zde.

Prvním důležitým krokem pro početí miminka je rozhodně...

Zdravotní příprava

Jedním z nejdůležitějších aspektů, na které byste měli začít myslet, je vaše zdraví a zdraví vašeho partnera. Je důležité zajistit, že oba budete v co nejlepší možné kondici, abyste zajistili zdravý průběh těhotenství a narození miminka.

Před otěhotněním je dobré navštívit svého lékaře a projít si běžnou zdravotní prohlídkou. Lékař vám může doporučit, jaké změny ve vašem životním stylu byste měli udělat, aby bylo vaše tělo co možná nejlépe připravené pro početí a stejně tak pro následné těhotenství.

Co se týče předtěhotenské péče, je důležité začít užívat vitamíny a minerály, které jsou nezbytné pro zdravý vývoj miminka, například kyselinu listovou. Konkrétně tato látka snižuje riziko vývojových vad u plodu.

Finanční příprava

Ať chceme či nechceme, mít dítě je finančně náročné a je důležité začít plánovat, jak se s tímto postupným nárůstem nákladů vypořádat. Je dobré začít šetřit peníze třeba otevřením zvláštního účtu nebo spořicího fondu pro své dítě.

Tip: Zkuste si udělat rozpočet, který zahrnuje všechny náklady spojené s těhotenstvím a péčí o novorozence. Nezapomeňte zahrnout výdaje na oblečení, jídlo, lékařskou péči, školku a další potřeby.

Právní příprava

Před příchodem miminka je praktické neopomenout zařídit některé právní záležitosti, jako je například sepsání závěti nebo sjednání životního pojištění. Samozřejmě také záleží na konkrétní situaci, v jaké se zrovna nacházíte.

Příprava domova

Je důležité začít přemýšlet o tom, jak se váš domov promění, až přijde miminko. Budete potřebovat vybavit pokoj pro dítě, zajistit dostatečnou bezpečnost v rámci stávajícího interiéru a možná i přemýšlet o celkové změně bydlení, pokud je váš současný prostor příliš malý nebo nevyhovující. Ohledně tipů pro vytvoření dětského pokoje pro vás připravujeme rozhovor s naší šéfdesignérkou a dvojnásobnou maminkou Sabinou, která má mimojiné "na svědomí" i návrh a následnou realizaci našeho milovaného Showroomu.

Vzdělání a podpora

Je dobré tušit co přijde a vědět své možnosti. V dnešní době je dostupných mnoho informací, tak by byla škoda toho nevyužít a vyvarovat se tak třeba něčemu, co vás potkat nemusí. Je ale potřeba pečlivě vybírat zdroj z kterého rady čerpáte a určovat si cestu směrem, který je vám blízký. Určitě je přínosné začít pročítat knihy o těhotenství a péči o dítě, abyste byli co nejlépe připraveni na novou životní roli. Můžete také navštěvovat různé typy kurzů nebo se přidat k vybraným online komunitám, kde můžete i sdílet své zkušenosti. A také můžete postupně sledovat příspěvky tady, na našem blogu. :)

Rádi bychom zde postupně vytvořili souhrnný přehled rad pro všechny, kteří se na mateřství teprve chystají, prožívají těhotenství a nakonec se sami stanou rodiči malého miminka. Vezmeme to pěkně popořadě. V tomto prvním blogu jsme si tedy v rychlosti představili postupně zcela první kroky, které je třeba zvážit před samotným početím. V následujících týdnech si každý z výše zmíněných bodů probereme více do hloubky a pak se pustíme ve vývoji dál...

Budeme rádi, když u tohoto procesu budete s námi a články pro vás budou inspirativní. :)



© 2017–2024Všechna práva vyhrazena.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop®.