Co nesmí chybět v přebalovací tašce

Přebalovací taška
30. 9. 2021

V přebalovací tašce byste s sebou měli mít vždy základní výbavu k péči o vaše miminko.

Časy, kdy jste si vzala kabelku, peněženku, klíče a vyrazila mimo domov jsou tytam. S příchodem miminka se objem vašich zavazadel zvětšuje. Když se s dítětem vydáte na cestu mimo domov, je potřeba zabalit i tašku pro něj. Co by taková taška měla obsahovat? Samozřejmě záleží, na jak dlouhou cestu vyrážíte. Základní taška nebo kosmetická taštička, kterou byste měla mít vždy po ruce, by měla obsahovat následující:

  • Přebalovací podložku, na kterou miminko položíte, když ho budete přebalovat

  • 4-5 kusů plenek, podle toho, na jak dlouho se vydáváte z domova

  • Vlhčené ubrousky nebo perlan s vodou

  • Desinfekce na ruce

  • Pokud nekojíte, pak kojenecké mléko, termosku s teplou převařenou vodou, a pokud nemáte správný odhad na teplotu, pak i teploměr.

  • Náhradní sadu oblečení pro miminko, pokud by došlo k nehodě. Pro většího neposedu klidně botičky navíc, protože nikdy nevíte, kde se vám zčistajasna jedna z botiček z nožičky ztratí. :-)

  • Látkovou plenku, abyste miminko mohli otřít, pokud by si například ublinklo, nebo ji můžete využít místo přebalovací podložky.

Pokud je miminko zvyklé na dudlík, nezapomeňte jej. Pro někoho může být důležitý také krém na opruzeniny, Espumisan či jiný prostředek, který pomůže od nafouklého bříška nebo kojící kloboučky.

Pro starší dítě nezapomeňte svačinku, pití a také oblíbenou hračku. Kupříkladu takový bublifuk je skvělý a nesmrtelný prostředek pro rozptýlení, jen pozor - nesmí dojít náplň. :o). Pokud už vaše dítě jezdí na odrážedle nebo dovádí na prolézačkách hodí se i základní lékarnička na ošetření drobných úrazů.

V létě přihoďte do tašky také opalovací krém, čepičku s kšiltem/klobouček, případně sluneční brýle. A když je opravdu velké horko, tak klidně i vodu v malém rozprašovači. Krom samotného ochlazení to bude pro mnohá miminka velká zábava.  

Pro sebe si do tašky přibalte láhev vody, balzám na rty a hodit se mohou také vložky do podprsenky.



© 2017–2024Všechna práva vyhrazena.
Vývoj v inspirum, internetový obchod inspishop®.